فهرست مطالب

فصلنامه علوم و فنون نظامی
پیاپی 24 (تابستان 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/06/18
  • تعداد عناوین: 6
|
  • سیاوش حسن آبادی، محمد سیداسماعیلی صفحات 7-27
    هدف از این مقاله بررسی وضعیت توانمندی اعضای هیئت علمی در یکی از دانشگاه های نظامی است. در این مقاله چهار مولفه سبک رهبری، توانایی، تعهد سازمانی و قدرت با استفاده از پرسشنامه مورد آزمون قرار گرفت تا نگرش آزمون شوندگان در مورد این مولفه ها و در نهایت نقش مولفه ها در توانمندی اعضای هیئت علمی مشخص شود. جامعه آماری این تحقیق تعداد بیست نفر از اعضای هیئت علمی یکی از دانشگاه های نظامی در تهران هستند که به روش تمام شمار انتخاب شده اند. برای تعیین و رتبه بندی میانگین ها از آزمون آماری تی تک نمونه ای و آزمون فریدمن استفاده شد. نتایج تحقیق نشان می دهد مولفه سبک رهبری و تعهد سازمانی در بین اعضای هیئت علمی دانشگاه یاد شده از شرایط خوبی برخوردار است ولی مولفه قدرت نیاز به تقویت دارد. در پایان پیشنهادهایی برای ارتقای سطح توانمندی اعضای هیئت علمی دانشگاه یاد شده ارائه شده است.
    کلیدواژگان: توانمندسازی، سبک رهبری، تعهد سازمانی، قدرت، سازمان های دولتی
  • امیرمهدی سازدار، منصور نجاتی جهرمی، جلال راعی، افشین احمدلو صفحات 29-44
    ارسال و دریافت ایمن داده ها و حصول اطمینان از وجود فرستنده و گیرنده ی خاص از جمله موضوعاتی است که در ارتباطات دیجیتال و به خصوص در سامانه های دورسنجی، مورد توجه قرار گرفته است. روش های اعمال شده برای رمزنگاری و احراز اصالت از کاربردی ترین مولفه های تبادل داده های دورسنجی و فرمان از راه دور است. این مقوله در ارتباطات نظامی و دفاعی بسیار حساس تر و مخاطره انگیزتر است. در این مقاله ابتدا به معرفی روش های رمزنگاری و احرازاصالت پیام ها در سنجش و فرمان از را دور در حوزه ی استاندارد CCSDS[1] پرداخته و در نهایت الگوی جدیدی با رویکرد ترکیبی و امکان کاربرد همزمان رمزنگاری و احرازهویت برای سامانه های نظامی ارائه می شود. بیان این مطالب کاربرد رمزنگاری و احراز اصالت پیام، در عرصه سنجش و فرمان از راه دور در سازمان های نظامی و دفاعی را تبیین خواهد نمود.
    5 - Consultative Committee Space Data System
    کلیدواژگان: سنجش از راه دور، رمزنگاری، احراز اصالت، سامانه داده فضایی، استانداردهای ارتباط ماهواره ای
  • محمدحسن عطایی، صفا خزایی صفحات 81-100
    یکی از پارامتر های اساسی در کسب قدرت هر کشور دستیابی به فناوری های نوین از جمله فناوری فضایی است. پیامدها و مزایای فناوری فضایی علاوه بر امنیت ملی، تاثیرات برجسته ای در جامعه بین الملل دارد. رژیم اشغالگر قدس با درک موقعیت منزوی خود در جامعه بین الملل توانسته است به پیشرفت قابل ملاحظه ای در زمینه فناوری فضایی دست یابد، به طوریکه برنامه فضایی به عنوان بعد چهارم در امنیت ملی این رژیم قلمداد می شود. از آنجائیکه دشمنی دیرینه ای میان رژیم اشغالگر قدس با نظام مقدس جمهوری اسلامی وجود دارد، این رژیم از همه ابزارها در جهت تضعیف و نابودی نظام جمهوری اسلامی ایران استفاده می کند. یکی از این ابزارها برنامه فضایی است که بوسیله آن انجام اقدامات جاسوسی، شنود، شناسایی مراکز و تاسیسات حیاتی و حساس، شناخت آرایش نیروهای دفاعی کشور و... انجام می گیرد. از این رو شناخت برنامه های فضایی رژیم اشغالگر قدس و قابلیت ماهواره های آن ضرورت می یابد. این تحقیق که با استفاده از روش تحلیلی-توصیفی انجام شده و اطلاعات مورد نیاز از منابع معتبر اسنادی و کتابخانه ای گردآوری شده است، می کوشد تا به روشنی به این سوال پاسخ دهد؛ که وجود برنامه فضایی این رژیم و توسعه روزافزون آن چه پیامدهایی بر امنیت کشورمان خواهد داشت؟ هدف این تحقیق ارائه قابلیت های فضایی رژیم اشغالگر قدس بر اساس بررسی ویژگی های ماهواره های پرتاب شده این رژیم و تاثیر آن بر امنیت کشورمان می باشد؛ نتیجه تحقیق به این منجر شد که رژیم اشغالگر قدس با توجه به ذات دوگانه فعالیت های فضایی در لوای توسعه برنامه فضایی خود و بهره برداری از اقدامات جاسوسی اقدام به توسعه برنامه نظامی موشکی خود بوسیله بهینه سازی موشک های ماهواره بر می نماید، که این خود تهدیدی برای منطقه پر التهاب خاورمیانه بویژه کشورمان می باشد.
    کلیدواژگان: رژیم اشغالگر قدس، فضا، برنامه فضایی، ماهواره، فعالیت های ماهواره ای، امنیت
  • حسن موفق، عبدالرضا محمدی صفحات 101-120
    برنامه ارزیابی عملکرد و کیفیت زندگی کاری، دستخوش تغییرات بسیاری در طول دهه های گذشته شده و تغییرات سازمانی صورت گرفته، سبب توسعه برنامه سرمایه گذاری در بخش منابع انسانی گردیده است. میزان محصول یا خدماتی که کارکنان با حداقل هزینه و زمان و بالاترین کمیت، کیفیت، نظم و پاسخگویی ارائه می کنند نشان دهنده عملکرد آنهاست؛ کیفیت زندگی کاری یک رویکرد مرتبط با جو کلی کار و تاثیری است که کار هم بر افراد و هم بر اثربخشی سازمانی دارد. والتون هشت متغیر اصلی را به عنوان هدف افزایش کیفیت زندگی کاری مورد توجه قرار می دهد. در این پژوهش با توجه به ادبیات مطرح شده و راهنمایی خبرگان، دو پرسشنامه با استفاده از مقیاس فاصله ای و طیف لیکرت طراحی شده، سپس در میان نمونه آماری توزیع گردیده است. پس از تحلیل پاسخ ها با استفاده از آزمونt یک نمونه ای و ضریب همبستگی پیرسون، دستاوردهای این پژوهش عبارت اند از:- متوسط کیفیت زندگی کاری کارکنان پایور دانشگاه امام علی (ع) پایین تری از میانگین نظری (3/5) بوده و برابر (0/3/0724) است.
    - متوسط عملکرد کارکنان پایور دانشگاه امام علی (ع) بالاتر از میانگین نظری (3/5) بوده و برابر (4/0707) است.
    - بین کیفیت زندگی کاری و عملکرد کارکنان پایور دانشگاه امام علی (ع) رابطه وجود ندارد.
    کلیدواژگان: عملکرد، بهره وری، کارایی، اثربخشی، سودمندی، کیفیت زندگی کاری
  • سعید سلکی، لیلی صالحی صفحات 107-124
    مدیریت دانش راه کاری موثر در مدیریت مهمترین سرمایه های سازمانی (کارکنان دانشی) است. عدم بکاری فناوری اطلاعات در استقرار مدیریت دانش باعث بوجود آمدن مشکلاتی در سازمان ها می گردد در مقابل آن بهره گیری از فناوری اطلاعات فراهم کننده هوش سازمانی است که به مسئولین و کارکنان سازمان کمک می کند تا به سهولت و سرعت به اطلاعات مورد نیاز خود با رعایت وابستگی موضوعی و اطمینان از صحت داده ها دست یافته و تصمیمات بهتر با کارآیی بالاتری را اخذ نمایند. در این مطالعه سعی شده با بررسی موردی نرم افزار شیرپوینت که توسط شرکت مایکروسافت به منظور فراهم آمدن بستری برای انجام تعاملات دانشی درون سازمانی ارائه شده، الگوی نرم افزاری مناسبی را جهت پیاده سازی مدیریت دانش در آجا پیشنهاد نمود. در ادامه مشخصات عمومی و مزایای اختصاصی، مدیریت پیشرفته مستندات آن، سازگاری و ارتباط منطبق با مجموعه نرم افزاری آفیس، نمایش وضعیت حضور و ارتباط محاوره ای، مقیاس پذیری و قابلیت توسعه، امنیت، توانایی پشتیبان پذیری و نیازمندی های سخت افزاری آن به بحث گذاشته شده است.
    کلیدواژگان: نرم افزار شیرپوینت، استقرار مدیریت دانش، فناوری اطلاعات، هوش سازمانی
  • نبی الله کهن، زهرا جهانی یلمه صفحات 121-136
    اکثر مطالعات انجام شده در زمینه سلامت ذهنی در نیرو های مسلح، در ابتدا بر اختلالات استرس پس از حادثه در میان پرسنل نظامی که در وضعیت های جنگی بوده اند تمرکز داشته است.این مقاله در راستای ارزیابی شیوع اختلالات ذهنی رایجو استرس شغلی و ارتباط بین این دو در بین پرسنل نظامی در زمان صلح انجام شده است. علاوه بر این، این پژوهش در پی آن است که زیر گروه های شغلی با شیوع بیشتر اختلالات ذهنی رایج را شناسایی کند. شرکت کنندگان در پژوهش، شامل 506 نفر پرسنل نظامی از هیئت مدیره ستادی ارتش برزیل در شهر ریودوژانیرو بودند. اختلالات ذهنی رایج با استفاده از پرسشنامه 12 آیتمی سلامت عمومی ارزیابی شد. ویژگی های شغلی توسط مدل عدم تعادل تلاش پاداش و با توجه به درجه های نظامی اندازه گیری شد. نسبت شیوع توسط رگرسیون پواسون تخمین زده شد که فواصل اطمینان قوی (95%) را نیز بدست می دهد. شیوع اختلالات ذهنی رایج برابر با 33% بود (فاصله اطمینان 95% ، 3729). پس از تعدیل سن، تحصیلات، در آمد، سبک زندگی و دیگر ویژگی های شغلی، عدم تعادل تلاش پاداش با اختلالات ذهنی رایج، مرتبط بود. (نسبت شیوع= 03/2؛ فاصله اطمینان 95% 1/3 3/1). اینکه تعهد بیش از حد، یکی از اجزاء مهم استرس شغلی است به اثبات رسید. بدون توجه به متغیر های اقتصادی اجتماعی، جمعیت شناختی، سبک زندگی و استرس شغلی، درجه ستوانی به صورتی قوی با اختلالات ذهنی رایج مرتبط بود (نسبت شیوع= 02/2؛ فاصله اطمینان 95% 1/0 4 2/1). سرانجام در نتیجه این پژوهش استرس شغلی در میان پرسنل نیرو های مسلح با اختلالات ذهنی رایج، ارتباط پیدا کرد. علاوه بر این، در نتیجه دیگر، ویژگی های خاص شغلی در محیط نظامی می تواند به شیوع بیشتر اختلالات ذهنی رایج در میان کسانی که درجه ستوانی دارند منجر شود.
    کلیدواژگان: مدل عدم تعادل، تلاش پاداش، استرس شغلی، پرسنل نظامی، سلامت ذهنی
|
  • Siavash Hassan Abadi, Mohammad Seyyed Esmaeeli Pages 7-27
    The purpose of this paper is to examine the empowerment of faculty members of a military university in Tehran. In this paper, the components of leadership style, ability, commitment and authority were tested to determine the respondent's attitudes and the role of the aforementioned components on empowering them. Twenty faculty members of a military university in Tehran were the statistical population of the study. They also acted as the sample of the study. One sample t-test and Friedman test were used to prioritize the components. The result of the study show that leadership style and organizational commitment of the participants are in good condition, whereas authority component needs to be enhanced. Some suggestions are presented to improve the empowerment of the participants.
    Keywords: empowerment, leadership style, organizational commitment, authority, government organisations
  • Amirmehdi Sazdar, Mansour Nejati Jahromi, Jalal Raee, Afshin Ahmadloo Pages 29-44
    Secure communication and authentication between specific receiver and transmitter is attractive subject in digital communication and remote sensing. Encryption rules and authentication are important parameters in telecommand and remote sensing. This subject is a tactical problem and an important parameter in military communications. In this paper at first we introduce encryption methods and authentication rules in remote sensing based on CCSDS standards, finally we plan a new algorithm according to use of both criteria simultaneously for military systems.
    Keywords: Remote sensing, Encryption, Authentication, Telecommand, CCSDS Standard Communications
  • Mohammad Hassan Attaiee, Safa Khazaiee Pages 81-100
    One of the basic parameters in achieving power for each country is to obtain new technologies such as the space technology. Certainly, outcomes and benefits of the space technology have great impacts on national prestige in the international community. Understanding its isolated position in the international community, Israel has been able to achieve significant progress in the field of space technology. The space program of Israel is considered as the fourth dimension of its national security. Since there are longstanding enmity between the Zionist regime and the Islamic Republic of Iran, Israel is using all kinds of tools to undermine and destroy the Islamic Republic of Iran. One of these tools is the space program that will carry out spying, surveillance, reconnaissance of critical facilities and centers, recognizing the country's defense forces and etc. Hence, the study of space program of Zionist regime and its satellite capabilities will be necessary.By using the analytical - descriptive study method and collecting required information from credible library sources, this research attempts to answer this question clearly what implications the Israeli space program and its development will have on the security of our country? The purpose of this research is to outline capabilities of Zionist regime space program based on the review of the features of its launched satellites and their effect on the security of our country.The result of research holds that due to the dual nature of space activities Israel attempts to develop a missile program in the guise of its space program and to exploit the spying measures through optimization of launcher missiles, which is a threat to the Middle East tumultuous region, especially to our country.
    Keywords: Zionist regime, Space Program, Satellite, Satellite Activities, Security
  • Hassan Movafagh, Abdolreza Mohammadi Pages 101-120
    The Performance assessment program and quality of working life has changed dramatically over the decades that the development program has resulted in investment in human resources. The amount of product or service the employees provide with the least cost and time, and highest in quality, quantity, discipline and accountability is indicative of their performance. Quality of working life approach, which is related to the work environment impacts on both individual and organizational effectiveness. Walton considers eight main variables increasing the quality of working life. After analyzing, following results were obtained by using a sample T-test and Pierson correlation coefficient: 1) The average quality of working life of employees of Imam Ali University is below the theoretical means (3.5) and is equal to (3.0724). 2) The average performance of Imam Ali University is above the theoretical means (3.5) and is equal to (4.0707). 3) There is no relationship between qualities of working life and performance of employees of Imam Ali University.
    Keywords: performance, Productivity, Efficiency, profitability, quality of work life
  • Saeed Solgi, Leili Salehi Pages 107-124
    Knowledge management is an effective solution for managing the most important organizational assets which means educated workers. There would be some problems in knowledge management without IT, whereas using it will ensure organizational intelligence. IT helps leaders and workers of the organization to achieve required information easily and quickly and accordingly they will be able to verify the data and reach a better decision. In this study, we investigate the case of Share Point software by Microsoft Corporation. It is provided to carry out knowledge transfer in an organization A suitable software model for implementation of knowledge management in the Army is suggested. Hence, general specifications and advantages of Share Point, its management of advanced documentation, adaptability with Office software, the quality of displaying attendance, conversational use, scalability, expandability, security, supportability, and hardware have been discussed.
    Keywords: SharePoint software, Knowledge Management, information technology, organizational intelligence
  • Nabiollah Kohan, Zahra Jahani Yalme Pages 121-136
    Most studies of mental health in the armed forces focus primarily on posttraumatic stress disorders among military personnel in combat situations. Toevaluate the prevalence of common mental disorders (CMD) and job stress, andthe association between the two, among military personnel in peacetime. Additionally, it sought to identify occupational subgroups with higherprevalence of CMD. The study participants were 506 military personnel from a Brazilian army directorate in Rio de Janeiro City. CMD were evaluated usingthe 12-item version General Health Questionnaire. Job characteristics weremeasured using the effort-reward imbalance (ERI) model and by categories ofmilitary rank. Prevalence ratios (PRs) were estimated by Poisson regression toobtain robust (95%) confidence intervals (CIs).The prevalence of CMD was33% (95% CI 29–37). After adjusting for age, education, income, life- style andother occupational characteristics, ERI was associated with CMD (PR 5 2.03;95% CI 1.3– 3.1). Over commitment proved to be an important component ofjob stress. Independently of socio- economic, demographic, lifestyle and jobstress variables, the rank of lieutenant associated strongly with CMD (PR 52.02; 95% CI 1.2–4 0.1).This study found that job stress among armed forcespersonnel is associated with CMD. In addition, the specific occupationalcharacteristics of the military environment can lead to a higher prevalence ofCMD among those holding the rank of lieutenant.
    Keywords: Effort, reward imbalance model, job stress, military personnel, mental health